فهرست مطالب

Veterinary Research - Volume:22 Issue: 4, Autumn 2021

Iranian Journal of Veterinary Research
Volume:22 Issue: 4, Autumn 2021

  • تاریخ انتشار: 1400/10/21
  • تعداد عناوین: 13
|
  • عزت الله فتحی*، مرتضی خلوصی پشوتن، راحله فرحزادی، حجت الله نوزاد چروده صفحات 264-271
    پیشینه

     درمان مبتنی بر سلول های بنیادی به عنوان راهکاری جالب در پزشکی بازساختی مورد ترغیب قرار گرفته است. ماندگاری ضعیف و عدم امکان بقاء طولانی مدت سلول های انتقال یافته به بافت آسیب دیده مانع جدی در اثربخشی در پزشکی بازساختی واقع شده است. به همین دلیل، برخی آنتی اکسیدان ها همچون ال-کارنیتین به عنوان راهکاری مورد علاقه جهت تقویت بقای سلول مورد استفاده قرار می گیرد.

    هدف

    این مطالعه با هدف بررسی تاثیر LC بر بیان نشانگر CD34 و تاثیر آن بر آپوپتوز و نیز بیان ژن SUZ12 انجام گرفته است.

    روش کار

    سلول های تک هسته ای از مغز استخوان موش صحرایی جدا شده و از بین آن ها سلول های دارای نشانگر سطح سلولی +CD34 با استفاده از تکنیک MACS جداسازی و کشت داده شدند. سلول ها با غلظت های 2/0 و 4/0 میلی مولار ال-کارنیتین تحت تیمار قرار گرفتند. سپس میزان بیان ژن و پروتیین سطح سلولی CD34 به ترتیب با روش real-time PCR و فلوسایتومتری اندازه گیری شد. درصد آپوپتوز و بیان ژن SUZ12 به ترتیب با روش Annexin V/PI و real-time PCR اندازه گیری شد.

    نتایج

    نتایج نشان داد که در گروه تیمار شده با غلظت 2/0 میلی مولار ال-کارنیتین، بیان ژن و پروتیین CD34 به ترتیب به میزان 7/1 و 49/0% افزایش یافته است. در غلظت 4/0 میلی مولار، آپوپتوز اولیه سلول 9/25% افزایش یافته است (P<0.05). همچنین، در غلظت 2/0 و 4/0 میلی مولار LC، بیان ژن SUZ12 در مقایسه با گروه کنترل 10/1 و 75/1 برابر افزایش یافته است P<0.01) و (P<0.05.

    نتیجه گیری

     نتایج حاصل از این تحقیق می تواند به عنوان راهکار درمانی چند جانبه در روند بهبود لوسمی میلویید مزمن (CML) استفاده شود.

    کلیدواژگان: آپوپتوز، CD34، سلول های بنیادی خونساز، ال-کارنیتین، SUZ12
  • آزاده یکتاسرشت*، زهرا همتی، فاطمه ثابت سروستانی، ارسلان حسینی، شور ویر سینگ صفحات 272-276
    پیشینه

    منهیمیا همولیتیکا در درجه اول سبب پنومونی در نشخوارکنندگان اهلی می شود که منجر به واگیری و مرگ و میر در سرتاسر جهان می شود. اخیرا، لیپوپروتیین های غشاء خارجی به عنوان اهدافی برای القاء ایمنی محافظت کننده بر ضد عفونت پاستورلا پدیدار شده اند.

    هدف

    هدف از مطالعه حاضر، ارزیابی لیپوپروتیین غشاء خارجی نوترکیب (PlpE) E از جدایه منهیمیا همولیتیکا گوسفندی، به عنوان یک کاندید واکسن می باشد.

    روش کار

    PlpE نوترکیب با استفاده از وکتور بیانی pET26 (b) در باکتری اشریشیا کلی ساخته شد. PlpE نوترکیب بیان شده تخلیص و زیر پوستی به موش تزریق شد. اثر محافظت کنندگی واکسن از طریق چالش داخل صفاقی موش مورد ارزیابی قرار گرفت.

    نتایج

    پاسخ های آنتی بادی ضد PlpE به طور معنی دار در موش های ایمن شده در مقایسه با گروه کنترل افزایش یافت که چالش داخل صفاقی با سویه حاد منهیمیا همولیتیکا محافظت کنندگی موثری در موش های ایمن شده فراهم کرد.

    نتیجه گیری

     PlpE نوترکیب از جدایه منهیمیا همولیتیکا گوسفندی پتانسیل آن را داشت که به عنوان یک کاندید واکسن ضد عفونت منهیمیا همولیتیکا در گله های گوسفند استفاده شود.

    کلیدواژگان: منهیمیا همولیتیکا، PlpE، واکسن نوترکیب، گوسفند
  • مین هیان چای، محمد ذکری سوکیمان، یی ون لیو، مریم سلسابیلا شاپاوی، فرح سیاهرین روسلان، سیتی نورفازیرا هاشم، نور مزمل محمد، سیتی ماریام زینال عارفین، مهد فیضل غزالی* صفحات 277-287
    پیشینه

     ظهور سویه های مقاوم به چند دارو مانند استافیلوکوکوس اوریوس مقاوم به متی سیلین (MRSA) و استافیلوکوکوس اوریوس مقاوم به چند دارو (MDRSA) در حیوانات و انسان هایی که به طور مداوم در تماس باهم هستند، یک نگرانی بزرگ از نظر بیماری های مشترک بین انسان و دام است.

    هدف

    این مطالعه مقطعی به منظور بررسی میزان حامل بودن برای باکتری، ویژگی های ژنوتیپی و همچنین تعیین آنتی بیوگرام استافیلوکوکوس اوریوس جدا شده از حیوانات خانگی و صاحبان حیوانات خانگی در مالزی انجام شد.

    روش کار

    نمونه های سواب بینی و دهان از 40 گربه، 30 سگ، و 70 صاحب حیوان خانگی با نمونه گیری آسان جمع آوری شد. کلنی های احتمالی روی مانیتول سالت آگار تحت ارزیابی های بیوشیمیایی قرار گرفتند. S. aureus و MRSA به ترتیب از طریق شناسایی ژن های nuc و mecA توسط PCR، تایید شدند. پروفایل های مولکولی برای مقاومت ضد میکروبی و ژن های حدت در استافیلوکوکوس اوریوس نیز تعیین شدند. آنتی بیوگرام از طریق تست Kirby-Bauer و با استفاده از 18 آنتی بیوتیک انجام شد.

    نتایج

    5/17% از گربه ها، 20% از سگ ها، و 27% از صاحبان حیوانات خانگی آلوده به S. aureus بودند. MRSA نیز در سگ ها و صاحبان حیوانات خانگی یافت شد. جدایه های S. aureus مقاومت بالایی در برابر پنی سیلین (7/72%) و آموکسی سیلین/کلاوولانات (7/66%) نشان دادند. 4/39% از جدایه های S. aureus از نظر فنوتیپی، ویژگی مقاومت چند دارویی را نشان دادند. بررسی خصوصیات مولکولی S. aureus نشان دهنده وجود ژن های mecA، tetk، tetL، ermA، ermB، ermC، msrA، scn، chp، sak، sep، و sea بود.

    نتیجه گیری

     این مطالعه نشان دهنده ظهور MRSA و MDRSA در حیوانات خانگی و صاحبان حیوانات خانگی در مالزی بود. یافته های آنتی بیوگرام مقاومت S. aureus را در برابر چندین آنتی بیوتیک نشان داد. علاوه بر این، تجزیه و تحلیل مولکولی خوشه گریز سیستم ایمنی (immune evasion cluster) (IEC)، گسترش شدید دودمان S. aureus سازگار با حیوانات را در بین صاحبان حیوانات خانگی و حیوانات خانگی نشان می دهد.

    کلیدواژگان: آنتی بیوگرام، استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین، استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به چند دارو، حیوانات خانگی، صاحبان حیوانات خانگی
  • عبدالفتاح سلیم*، امان مانا، عبدالحامد عبدالهادی، مراد بن سعید، علیرضا سازمند صفحات 288-297
    پیشینه

    آناپلاسموز گاوی یک بیماری عفونی با انتشار جهانی است. این بیماری از طریق راه های مختلف و عمدتا از طریق گزش کنه منتشر می شود.

    هدف

    هدف از این مطالعه بررسی گونه های آناپلاسما مرتبط با گاو در سه استان شمالی مصر با استفاده از روش های سرولوژیکی و مولکولی و همچنین ارزیابی عوامل خطر مرتبط و آنالیز فیلوژنی ایزوله های آناپلاسما مارجیناله بود.

    روش کار

    در طی سال 2020، در مجموع 650 نمونه خون از گاوهای بدون نشانه بالینی در استان های کفرالشیخ (240n=)، منوفیه (230n=)، و الغربیه (180n=) جمع آوری شد. نمونه های سرم با استفاده از کیت تست آنتی بادی آناپلاسما (cELISA v2) مورد بررسی قرار گرفتند. DNA ژنومی خون گاوهای سرم-مثبت با استفاده از PCRهای اختصاصی برای آناپلاسما مارجیناله، آناپلاسما سنتراله، و آناپلاسما بوویس بررسی شدند. نمونه های مثبت منتخب تحت توالی یابی نوکلیوتیدی قرار گرفتند. عوامل خطر (شامل: منطقه جغرافیایی، نژاد، نوع تولید، جنس، سن، اندازه گله، فصل، سیستم پرورش، آلودگی با کنه ها، و استفاده از کنه کش ها) با روش رگرسیون لجستیک ارزیابی شدند.

    نتایج

    در مجموع 130 گاو (20%, 95% CI: 17.1-23.3) از نظر سرمی برای گونه های آناپلاسما مثبت شدند. عوامل خطر عمده مرتبط با مثبت بودن سرمی عبارتند از: دورگه بودن، گاو شیری، سن بیش از 5 سال، فصل تابستان، اندازه گله زیر 300، چرای مرتع، آلودگی به کنه، و عدم درمان منظم با کنه کش ها. با استفاده از PCR اختصاصی، فقط آناپلاسما مارجیناله شناسایی شد. توالی یابی نوکلیوتیدی، وجود دو ژنوتیپ مختلف msp4 را نشان داد.

    نتیجه گیری

     این مطالعه شیوع بالای آناپلاسما مارجیناله را در گاوهای کفرالشیخ، الغربیه، و منوفیه نشان می دهد. با این حال، ارتباط بین گونه های آناپلاسما و کنه های ناقل آن ها در مصر ناشناخته باقی مانده و نیازمند بررسی بیشتر است. از آن جایی که این عفونت ها عمدتا از طریق گزش کنه های ایکسودیده منتشر می شوند، استراتژی های موثر کنترل انگل های خارجی، معاینه منظم گاوها و همچنین بهره گیری از درمان های موفقیت آمیز توصیه می شود.

    کلیدواژگان: آناپلاسما، گاو، تشخیص مولکولی، فیلوژنی، شیوع سرمی
  • فواد آ. فرج، کریم مورسی، حمیده حمدی، محمد کساب، عطیف حسن، فاروق عبدالمهدی، مصطفی شکری، محمد م. آ. ابومنظور*، مسعود فاید صفحات 298-309

    پیشینه: اطلاعات موجود در رابطه با لب ها، گونه ها، و کام گاومیش آبی مصری اندک و ناچیز هستند.

    هدف

    مطالعه حاضر بر توصیف مورفولوژی لب، گونه، و کام گاومیش آبی مصری متمرکز بود.

    روش کار

    مطالعه ما بر پایه آزمایش های کالبد گشایی، میکروسکوپ نوری، و میکروسکپ الکترونی از ده سر گاومیش آبی مصری انجام شد.

    نتایج

    سطح صفحه نازولابیال دارای مقادیر زیادی از اپی تلیوم کراتینه شده بود. سطح داخلی لب ها و همچنین محل اتصال مخاطی پوستی لب ها با اپی تلیوم سنگ فرشی مطبق کراتینه شده پوشیده شده بود. فولیکول های مو در درمیس شامل دو نوع معمولی و کاورنوس بود که با داشتن فضای کاورنوس مشخص می شد. پرزهای مخروطی در سطح داخلی شکاف دهانی از غشای مخاطی بیرون زده بودند. غدد سروموکوز گهگاهی در زیر غشای مخاطی شکاف دهانی مشاهده شده و در رنگ آمیزی PAS و AB مثبت رنگ گرفتند. تراکم پرزهای مخروطی روی سطح داخلی گونه تفاوت هایی داشت به این صورت که قسمت قدامی دارای پرزهای بزرگ و قسمت پشتی نسبت به قسمت شکمی دارای پرزهای بیشتری بود. در قسمت خلفی تعداد پرزها کمتر و قسمت میانی فاقد پرز بود. مجرای پاروتید به وستیبول دهانی باز شده و فاقد پرز بود. پرزهای مخروطی دارای 2 سطح بوده که سطح قدامی نسبت به سطح خلفی بسیار بیشتر کراتینه شده بود. غدد دهانی از نوع مخلوط توبولی آسینی بودند (mucoserous) و آسینی های موکوسی تنها در رنگ آمیزی PAS و AB رنگ می گرفتند. سطح دهانی چین های کامی نسبت به سطح غیر کامی با اپی تلیوم بسیار کراتینه شده ای پوشیده شده بود. غدد کامی در رنگ آمیزی AB و PAS مثبت رنگ گرفتند.

    نتیجه گیری

     نتایج ارتباط بین ذرات غذایی موجود و شرایط محیطی را با ظاهر و ساختار لب، گونه و کام توصیف می کند.

    کلیدواژگان: گونه، لب، گاومیش آبی مصری، بافت شناسی، میکروسکپ الکترونی روبشی
  • النا دیاز مارتینز، ماریا دولورس آیالا فلورنسیانو، آلبرتو آرنسیبیا اسپینوسا، مارتا سولر لاگویا، دیوید کیلروی، فرانسیسکو مارتینز گوماریز، گرگوریو رامیرز زارزوسا* صفحات 310-317
    پیشینه

    علی رغم مطالعات متعددی که با استفاده از تکنیک های پیشرفته تصویربرداری عصبی، تشخیص دقیقی را توصیف می کنند تصویرسازی تشدید مغناطیسی پایین و میانه (MRI) هنوز هم بیشترین اسکنرهای مورد استفاده در کلینیک های دامپزشکی هستند. این مطالعات بر روی گربه ها تا به امروز تمایز واضحی از مراکز عصبی در داده های حاصل از MRI را نشان نمی دهد.

    هدف

    این مطالعه به منظور تعیین کارآیی رنگ آمیزی بافتی مولیگان به عنوان ابزاری در تسهیل مکان یابی و شناسایی ساختارهای اصلی مغز گربه در MRI انجام شد. هدف این مطالعه تسهیل تفسیر MRI به دست آمده با این نوع اسکنرها است.

    روش کار

    در مجموع از 10 مغز گربه استفاده شد. یک نمونه برای MRI استفاده شد (توالی T2 با استفاده از اسکنر 1.5T). نه مغز دیگر برش مقطعی داده شده و با 3 روش رنگ آمیزی مولیگان (Mulligan, Le Masurier and Robert) رنگ آمیزی شدند.

    نتایج

    جذب رنگ توسط ماده خاکستری در این بخش ها امکان تعیین محدوده و محل این ساختارهای عصبی در مغز را فراهم کرد. محل بافت شناسی این ساختارها با اسکن های MRI تطبیق سازی شدند که این منجر به شناسایی موفقیت آمیز بسیاری از هسته های کوچک و نامشخص شد.

    نتیجه گیری

     رنگ آمیزی مولیگان به عنوان ابزاری که شناسایی موقعیت ساختارهای عصبی را در تطبیق با داده های رایج ترین اسکنر های MRI مورد استفاده در کلینیک های دامپزشکی تسهیل می کند، پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: گربه، MRI، رنگ آمیزی مولیگان، هسته عصبی، نوروآناتومی
  • مجید غلامی آهنگران*، امیرحسین مروج، زهرا صافی زاده، وحید صادقی نوگورانی، مریم ذکایی، سیده ام البنین قاسمیان صفحات 318-325
    پیشینه

    بتالاکتاماز با طیف گسترده (ESBL) در سویه های اشریشیا کلی که از انسان و حیوان جدا شده اند، توصیف شده است؛ باعث ایجاد نگرانی زیادی در مقاومت آنتی بیوتیکی در عفونت های باکتریایی خطرناک شده است.

    هدف

    این مطالعه با هدف بررسی فراوانی سویه های اشریشیا کلی تولید کننده (EPE) ESBL در گوشت و محتویات روده بوقلمون و مقایسه مشخصات مقاومت آنتی بیوتیکی بین سویه های EPE و غیر EPE انجام شد.

    روش کار

    در مجموع 70 و 110 سویه اشریشیا کلی از نمونه های گوشت بوقلمون و از نمونه های روده بوقلمون جداسازی شد. برای تعیین سویه های EPE، از آزمایش هم افزایی دو دیسک استفاده شد که در نهایت 20 و 22 سویه EPE به ترتیب در گوشت و محتویات روده بوقلمون ها شناسایی شدند. حساسیت آنتی بیوتیکی با استفاده از روش دیسک دیفیوژن اعمال شد. سپس جدایه های اشریشیا کلی برای ژن های حدت stx-1) و (stx-2 و ژن های ESBL TEM)، SHV و (CTX-M مورد بررسی قرار گرفتند.

    نتایج

    هیچ یک از سویه های اشریشیا کلی حاوی ژن stx نبودند. سویه های EPE در مقایسه با سویه های غیر EPE به طور معنی داری به سیپروفلوکساسین (6/47 در مقابل 5/26 درصد)، تتراسایکلین (9/80 در مقابل 3/67 درصد)، آمپی سیلین (6/47 در مقابل 4/22 درصد)، پنی سیلین (8/23 در مقابل 6/10 درصد)، سفتازیدیم (1/57 در مقابل 3/16 درصد)، سفتریاکسون (1/38 در مقابل 4/18 درصد) و سفوتاکسیم (6/47 در مقابل 2/8 درصد) مقاوم تر بودند. اکثر سویه های EPE حامل ژن CTX-M بودند. SHV کمترین فراوانی را نشان داد و در سویه های EPE جدا شده از محتویات روده مشاهده نشد. در این مطالعه، 75% از سویه های اشریشیا کلی تولید کننده TEM و 33% از سویه های اشریشیا کلی تولید کننده SHV به آمپی سیلین مقاوم بودند. علاوه بر این، 7/41% از سویه های اشریشیا کلی تولید کننده TEM به پنی سیلین مقاوم بودند و 9/76% از اشریشیا کلی تولید کننده CTX به سفوتاکسیم مقاوم بودند. علاوه بر این، 7/4% از سویه های EPE جدا شده از گوشت بوقلمون به ایمی پنم مقاوم بودند.

    نتیجه گیری

    مقاومت به سفوتاکسیم و ایمی پنم در سویه های EPE باعث ایجاد نگرانی در رشد مقاومت آنتی بیوتیکی در برابر آنتی بیوتیک های با طیف وسیع در سویه های اشریشیا کلی شده است.

    کلیدواژگان: ژن های ESBL، اشریشیا کلی مولد ESBL، گوشت بوقلمون
  • محمدرحیم رحیمی، بابک خرمیان، مارک دریلیچ، محمد عزیززاده* صفحات 326-330
    پیشینه

     شمارش سلول های سوماتیک شیر (SCC) یک شاخص مناسب برای ارزیابی سلامت پستان در گله های گاو شیری محسوب می شود.

    هدف

    مطالعه حاضر با هدف ارایه اطلاعات روزآمد در مورد وضعیت سلامت پستان در گله های گاو شیری هولشتاین و کمی سازی کارایی برنامه های کنترل ورم پستان اجرا شد.

    روش کار

    در مجموع 17990 رکورد شیر ماهیانه از 1663 راس گاو شیری در 10 گله”معمولی“و 2389 رکورد از 386 گاو شیری هولشتاین در 2 گله که برنامه کنترل 10 گانه ورم پستان در آن ها اجرا می شد (گله های”کنترل شده“)، ثبت و آنالیز شد. برای هر رکورد، تاریخ رکوردگیری، میزان تولید، درصد چربی و پروتیین، شکم زایش، روز شیردهی و تعداد سلول های سوماتیک ثبت شد.

    نتایج

    میانه (چارک اول-چارک سوم) SCC × 103 برای گله های”معمولی“و گله های”کنترل شده“به ترتیب 136 (52 تا 391) و 64 (24 تا 204) سلول/میلی لیتر بود. همچنین درصد رکوردهای حاوی بیشتر از 200،000 سلول سوماتیک در هر میلی لیتر نیز به ترتیب 3/40% و 5/25% بود. آنالیز لوجستیک چند متغیره نشان داد که رکوردهای شیر گاوهای شکم اول، رکوردهایی که در اوایل دوره شیردهی اخذ شده بودند و رکوردهای با تولید شیر بالای 40 کیلوگرم شانس کمتری برای بالاتر بودن میزان سلول های سوماتیک از 200،000 را دارند. همچنین احتمال بالاتر بودن تعداد سلول های سوماتیک از 200،000 در رکوردهایی که در فصل تابستان و پاییز اخذ شده بودند کمتر از رکوردهایی بود که در زمستان گرفته شده بودند.

    نتیجه گیری

     تعداد سلول های سوماتیک تحت تاثیر خصوصیات میزبان و شرایط محیطی است. این موارد بایستی در تفسیر نتایج شمارش تعداد سلول های سوماتیک در نظر گرفته شود. برنامه های کنترل ورم پستان می تواند به پرورش دهندگان گاو شیری در رسیدن به سطح استاندارد سلامت پستان کمک کند.

    کلیدواژگان: گاو شیری، ایران، برنامه کنترل ورم پستان، شمارش سلول های سوماتیک، سلامت پستان
  • حسین حسینی، ساناز مجیدی، زهرا ضیافتی کافی، رضا اسمعیل زاده دیزجی، آرش قلیان چی لنگرودی* صفحات 331-336
    پیشینه

     ویروس کم خونی عفونی ماکیان (CIAV) یک پاتوژن مهمی است که باعث سرکوب شدید سیستم ایمنی در ماکیان های جوان می شود.

    هدف

    این مطالعه با هدف تعیین ژنوتیپ و توالی تمام طول سویه های CIAV در ایران انجام شد.

    روش کار

    ابتدا، نمونه های تیموس جمع آوری شده با استفاده از تکنیک PCR معمولی برای تشخیص CIAV مورد بررسی قرار گرفتند. در مرحله دوم، یکی از 13 نمونه مثبت CIAV (UT-Zahraee) برای توالی یابی کامل ژنوم انتخاب شد.

    نتایج

    ما 13 ایزوله از CIAV جدا شده از 40 گله مرغ گوشتی از استان های مختلف ایران را طی سال 2017 شناسایی کردیم. مقایسه توالی های کامل ژنوم و همسانی های نوکلیوتیدها نشان داد که UT-Zahraee شباهت زیادی با سویه های CIAV جدا شده از آمریکا و مصر دارد. علاوه بر این، تجزیه و تحلیل توالی ژن VP1 نشان داد که UT-Zahraee دارای همسانی بالایی با سویه های CIAV ایرانی گزارش شده در گذشته، سویه های چینی و مصری است.

    نتیجه گیری

    این مطالعه اولین گزارش از توالی یابی کامل ژنوم سویه CIAV از ایران است. این گزارش می تواند برای درک بهتر اپیدمیولوژی و خصوصیات مولکولی ویروس کم خونی عفونی ماکیان ها در حال چرخش در ایران مفید باشد.

    کلیدواژگان: ویروس کم خونی عفونی ماکیان ها، ژنوم کامل، ایران، فیلوژنتیک
  • مجید غلامی آهنگران*، مریم کریمی دهکردی، الهه میران زاده مهابادی، آسیه احمدی دستگردی صفحات 337-341
    پیشینه

    پرندگان زینتی با انسان تماس نزدیک دارند و باکتری های مقاوم می توانند از پرندگان به فلور روده انسان منتقل شوند.

    هدف

    این مطالعه به منظور تعیین ژن های مقاومت به تتراسایکلین در سویه های اشریشیا کلی مربوط به مشکلات گوارشی پرندگان خانگی انجام شد.

    روش کار

    در مجموع، 295 سواب کلواک از 195 پرنده سالم و 100 پرنده خانگی اسهالی در استان اصفهان، ایران، جمع آوری شد. حضور اشریشیا کلی با آزمایش های معمول باکتری شناسی، بیوشیمیایی و مولکولی مشخص شد. حضور ژن های مقاومت به تتراسایکلین (ژن های tetA، tetB، tetC، tetD، tetE، tetG، tetK، tetL، tetM، tetO، و tetS) با استفاده از سه PCR چندگانه مورد بررسی قرار گرفت.

    نتایج

    نتایج نشان داد که به ترتیب 9/18 و 43% نمونه های کلواکی پرندگان زینتی سالم و اسهالی، حاوی اشریشیا کلی بودند. میانگین درصد اشریشیا کلی جدا شده از نمونه های کلواکی پرندگان اسهالی به طور قابل توجهی بالاتر از پرندگان سالم بود (6/46 در مقابل 1/23%). در پرندگان سالم از 37 جدایه اشریشیا کلی، 10 جدایه در برابر تتراسایکلین که حاوی ژن tetA و tetB بود (3 tetA در مقابل 7 tetB) مقاوم بودند، اما 26 سویه اشریشیا کلی مقاوم در پرندگان اسهالی، 11، 12، و 3 سویه حاوی tetA (3/42%)، tetB (15/46%) و tetA + tetB (53/11%) بودند. درصد ژن های tet در پرندگان اسهالی به طور قابل توجهی بالاتر از پرندگان سالم بود (9/58 در مقابل 0/24%).

    نتیجه گیری

    هر دو ژن مقاومت tetA و tetB در جدایه های اشریشیا کلی که با فعالیت پمپ خروجی مرتبط است، ردیابی شدند. این ژن ها می توانند بین باکتری های گرم منفی منتقل شوند و توانایی انتقال به محیط و فلور انسان را دارند.

    کلیدواژگان: اسهال، اشریشیا کلی، حیوانات خانگی، مقاومت به تتراسایکلین
  • فرشته کاشی، سید احمد مدنی*، آرش قلیان چی لنگرودی، حمیده نجفی صفحات 342-346
    پیشینه

     سندرم های التهاب روده ای با علل گوناگون که با عنوان کمپلکس التهاب روده ای جوجه بوقلمون شناخته می شوند، می توانند تولید بوقلمون را متاثر نمایند. کروناویروس پرندگان، یا کروناویروس بوقلمون، یکی از مهمترین علل ویروسی کمپلکس های التهاب روده در بوقلمون ها است.

    هدف

    در مطالعه حاضر وقوع کمپلکس های التهاب روده ای و حضور عفونت با کروناویروس پرندگان در گله های صنعتی بوقلمون بررسی شد.

    روش کار

    کمپلکس التهاب روده ای بر اساس تاریخچه، نشانه های بالینی و کالبدگشایی تشخیص داده شد. واکنش زنجیره ای پلیمراز-رونویسی معکوس (RT-PCR) با هدف شناسایی ژن نوکلیوپروتیین (N) کروناویروس های پرندگان برای تشخیص این ویروس ها در نمونه های بافتی به کار گرفته شد. سواب کلوآک از 11 گله بوقلمون بدون سابقه شناخت از بروز کمپلکس التهاب روده ای جمع آوری شد.

    نتایج

    کمپلکس التهاب روده ای در شش گله (2/16%) از 37 گله مورد بررسی تشخیص داده شد. درصد تلفات روزانه در گله های درگیر بین 2/0 تا 2/1% بود. نمونه های اخذ شده از هشت گله بوقلمون (4/44%) از 18 گله نمونه برداری شده از نظر حضور کروناویروس پرندگان مثبت بودند. چهار گله درگیر با کمپلکس التهاب روده ای نیز از نظر حضور کروناویروس پرندگان مثبت بودند. هفت نمونه مثبت سکانس شدند و تجزیه و تحلیل فیلوژنتیک نشان داد که ارتباط نزدیکی با ویروس های برونشیت عفونی داشته اند.

    نتیجه گیری

     نتایج نشان داد که کمپلکس التهاب روده ای باید به عنوان یک سندرم مهم در صنعت بوقلمون ایران مورد توجه قرار گیرد. بر اساس نتایج مقدماتی مطالعه حاضر، رابطه علیتی میان وقوع کمپلکس التهاب روده و عفونت کروناویروسی پرندگان در گله های بوقلمون قابل اثبات نیست. هرچند، نشان داده شد که عفونت کروناویروس پرندگان در گله های صنعتی بوقلمون ایران قابل توجه است.

    کلیدواژگان: کروناویروس پرندگان، التهاب روده جوجه بوقلمون، بوقلمون
  • محمد قجری، هادی پورتقی*، محسن لطفی صفحات 347-351
    پیشینه

     پاروویروس تیپ 2 سگ (CPV-2) عامل التهاب معده و روده و کاهش گویچه های سفید در سگ های تمام دنیا می باشد. سه تحت تیپ از CPV-2 وجود دارد که شامل CPV-2a، CPV-2b و CPV-2c می باشد. وضعیت پراکندگی تحت تیپ های پاروویروس تیپ 2 سگ در بسیاری از کشورها متفاوت می باشد.

    هدف

    هدف از مطالعه اخیر تشخیص و آنالیز تبارزایی تحت تیپ های CPV-2 در حال گردش در دو استان تهران و البرز در ایران بود.

    روش کار

    تشخیص CPV-2 با استفاده از جفت پرایمر 555 انجام شد. آنالیز تبارزایی با استفاده از توالی یابی بخشی از ژن VP2 انجام شد.

    نتایج

    28 CPV-2 (5/59%) با استفاده از پرایمرهای 555 شناسایی شد. توالی های جدایه ها در پایگاه داده بانک ژن قرار داده شد. آنالیز درخت تبارزایی مشخص نمود که تمام جدایه های تحت تیپ CPV2c مشابهت بسیار زیادی با توالی های گزارش شده از چین و زامبیا دارند و با آن ها خوشه مجزایی ایجاد می کنند.

    نتیجه گیری

    مطالعه حاضر نشانگر اهمیت تمام واریته های CPV-2 در سگ های ایران بود. بنابراین پایش ادامه دار تحت تیپ های CPV-2 در سگ های اهلی در مقیاس وسیع باید انجام گیرد تا واریته های غالب و انتشار آن ها در کشور مشخص شود و پویایی تحرک CPV-2 در منطقه خاورمیانه دنبال گردد.

    کلیدواژگان: پاروویروس تیپ 2 سگ، تشخیص، سگ، ایران، آنالیز تبارزایی
  • امجد علی چانا، منصور طریق*، زهیر احمد نیزامانی، نظیر حسین کلهورو صفحات 352-355
    پیشینه

     ویروس های آنفولاانزای پرندگان (AIVs) به علت مرگ و میر و واگیری بالا و همچنین خطر احتمالی انتقال به انسان ها، آسیب قابل توجهی به صنعت طیور وارد می کنند.

    هدف

    این مطالعه با هدف بررسی شیوع ویروس های آنفولاانزا H5، H7، و H9 و عفونت همزمان آن ها در مرغ های تخم گذار دارای دیسترس تنفسی مانند عطسه، سرفه، و رال های نایی انجام شد.

    روش کار

    در مجموع، 960 سواب نایی (240 سواب در هر فصل)، از 120 گله طیور، شامل 10 مزرعه در هر ماه و 8 نمونه از هر گله واقع در کراچی، که به عنوان محل شیوع بیماری گزارش شده بود، جمع آوری شد. نمونه ها با استفاده از آنتی ژن الیزا تایید و شناسایی زیر سویه ها با استفاده از RT-PCR انجام شد.

    نتایج

    آنتی ژن الیزا شیوع ویروس آنفولاانزای پرندگان 45/26% بود؛ گرچه تفاوت های فصلی معنی دار نبودند (P>0.05). شناسایی زیر سویه ها با استفاده از RT-PCR ژن هماگلوتینین (HA) نشان دهنده شیوع بیشتر ویروس H9 (16/40%) در مقایسه با ویروس H7 (51/5%) و ویروس H5 (73/4%) بود. عفونت همزمان شامل H5/H7/H9 (0/37%) و H5/H9 (6/12%) بود.

    نتیجه گیری

    این مطالعه نشان می دهد که AI در مزارع مرغ تخم گذار در کراچی اندمیک است به طوری که زیر سویه H9 همراه با عفونت های همزمان با زیر سویه های H5/H7/H9 نوع غالب به شمار می روند.

    کلیدواژگان: ویروس آنفولانزای پرندگان، کراچی، مرغ تخم گذار، شیوع
|
  • E. Fathi *, M. Kholosi Pashutan, R. Farahzadi, H. Nozad Charoudeh Pages 264-271
    Background

    Stem cell based therapy has been encouraged as an attractive method in regenerative medicine. Poor survival and maintenance of the cells transferred into the damaged tissue are broadly accepted as serious barriers to enhancing the efficacy of regenerative medicine. For this reason, some antioxidants such as L-carnitine (LC) are used as a favorite strategy to improve cell survival and retention properties.

    Aims

    This study aims to evaluate the effect of LC on the expression of CD34 marker and its effect on apoptosis and SUZ12 gene expression.

    Methods

    Rat bone marrow mono-nuclear cells (rBMNCs) were isolated. Then, CD34+ hematopoietic stem cells (HSCs) were enriched using the magnetic activated cell sorting (MACS) method. The cells were treated with 0.2 and 0.4 mM LC. Gene and protein expression levels of the CD34 were then measured by real-time PCR and flow cytometry, respectively. The percentage of apoptosis and SUZ12 gene expression were measured using the Annexin V/PI method and real-time PCR, respectively.

    Results

    The results showed that in the experimental group, of the CD34+ HSCs treated with 0.2 mM LC, gene and protein expressions of CD34 increased by 1.7 fold and 0.49%, respectively. At the concentration of 0.4 mM, the early cell apoptosis increased by 25.9% (P<0.05). Also, in the concentration of 0.2 and 0.4 mM LC, the SUZ12 gene expression increased by 1.10 and 1.75 folds compared to the control group (P<0.05 and P<0.01), respectively.

    Conclusion

    The results of this study could be used to improve chronic myeloid leukemia (CML) as a multidirectional therapeutic strategy.

    Keywords: Apoptosis, CD34, Hematopoietic stem cells, L-carnitine, SUZ12
  • A. Yektaseresht *, Z. Hemati, F. Sabet Sarvestani, A. Hosseini, S. Vir Singh Pages 272-276
    Background

    Mannheimia haemolytica primarily causes pneumonia leading to heavy morbidity and mortality in the domestic livestock world-wide. Recently, lipoproteins have emerged as targets for inducing protective immunity against the Pasteurella infection.

    Aims

    This study was aimed toevaluate recombinant outer membrane lipoprotein E (PlpE) from the isolate of ovine M. haemolytica, as potential vaccine candidate’.

    Methods

    Recombinant PlpE was constructed using pET26 (b) expression vector in Escherichia coli. Expressed recombinant PlpE was purified and injected subcutaneously in the mice. Protection index of the vaccine was evaluated by challenge of mice intraperitoneally.

    Results

    Anti-PlpE antibody responses in the immunized mice was significantly increased which provided effective protection, when challenged with strain of virulent M. haemolytica.

    Conclusion

    Recombinant PlpE from ovine M. haemolytica isolate had potential to be used as ‘vaccine candidate against M. haemolytica infection in sheep flocks.

    Keywords: Mannheimia haemolytica, PlpE, Recombinant Vaccine, Sheep
  • M. H. Chai, M. Z. Sukiman, Y. W. Liew, M. S. Shapawi, F. S. Roslan, S. N. Hashim, N. M. Mohamad, S. M. Z. Ariffin, M. F. Ghazali * Pages 277-287
    Background

    The emergence of multidrug-resistant strains such as methicillin-resistant Staphylococcus aureus (MRSA) and multidrug-resistant Staphylococcus aureus (MDRSA) in animals and humans with continuous contact are a great zoonotic concern.

    Aims

    This cross-sectional study was performed to investigate the carriage rate, genotypic characteristics, and to determine the antibiogram of S. aureus isolated from pets and pet owners in Malaysia.

    Methods

    Nasal and oral swab samples from 40 cats, 30 dogs, and 70 pet owners were collected through convenient sampling. Presumptive colonies on mannitol salt agar were subjected to biochemical identification. S. aureus and MRSA were confirmed by PCR detection of nuc and mecA genes, respectively. Molecular profiles for antimicrobial resistance and virulence genes in S. aureus were also determined. The antibiogram was carried out via Kirby-Bauer test using 18 antibiotics.

    Results

    17.5% of cats, 20% of dogs, and 27% of pet owners were S. aureus positive. MRSA was also detected in dogs, and pet owners. S. aureus isolates displayed high resistance against penicillin (72.7%), and amoxicillin/clavulanate (66.7%). 39.4% of S. aureus isolates showed multidrug-resistance traits, phenotypically. Molecular characterization of S. aureus revealed the presence of mecA, tetk, tetL, ermA, ermB, ermC, msrA, scn, chp, sak, sep, and sea genes.

    Conclusion

    This study showed the emergence of MRSA and MDRSA in pets and pet owners in Malaysia. The antibiogram findings showed resistance of S. aureus to multiple antibiotics. Furthermore, molecular analysis of immune evasion cluster (IEC) strongly suggests the spread of animal-adapted S. aureus lineages among pets and pet owners.

    Keywords: Antibiogram, Methicillin-resistant Staphylococcus aureus, Multidrug-resistant Staphylococcus aureus, Pet animals, Pet owners
  • A. Selim *, E. Manaa, A. Abdelhady, M. Ben Said, A. Sazmand Pages 288-297
    Background

    Bovine anaplasmosis is an infectious disease with worldwide distribution. It spreads by various routes mainly through tick bites.

    Aims

    This study aimed to investigate bovine related Anaplasma spp. in cattle from three northern governorates of Egypt by serological and molecular assays, to evaluate the associated risk factors and to analyze the phylogeny of revealed A. marginale isolates.

    Methods

    During 2020, a total of 650 blood samples were collected from asymptomatic cattle in the governorates of Kafr El-Sheikh (n=240), Menofia (n=230), and Al-Gharbia (n=180). Sera samples were examined using the Anaplasma antibody test kit, cELISA v2. Blood genomic DNA of seropositive cattle was then examined by PCRs specific to A. marginale, A. centrale, and A. bovis. Selected positive samples were subjected to nucleotide sequencing. Risk factors (i.e. geographical area, breed, type of production, sex, age, herd size, season, husbandry system, tick infestation, and application of acaricides) were evaluated by logistic regression approach.

    Results

    In total, 130 cattle (20%, 95% CI: 17.1–23.3) were recorded seropositive for Anaplasma species. Major risk factors associated with seropositivity were being crossbred, dairy cattle, aged more than 5 years, summer season, herd size of below 300, pasture grazing, tick infestation, and not being subjected to regular treatment with acaricides. By using species-specific PCR, only A. marginale was detected. Nucleotide sequencing showed the occurrence of two different msp4 genotypes.

    Conclusion

    This study shows the high prevalence of A. marginale in cattle of Kafr El-Sheikh, Al-Gharbia, and Menofia. However, the connection between Anaplasma species and their tick vectors remains unknown in Egypt and merits further investigations. Since these infections primarily spread through ixodid tick bites, effective ectoparasite control strategies, regular examination of cattle and successful chemoprophylaxis are recommended.

    Keywords: Anaplasma, Cattle, Molecular detection, Phylogeny, Seroprevalence
  • F. A. Farrag, K. Morsy, H. Hamdi, M. Kassab, A. Hassan, F. Abdelmohdy, M. Shukry, M. M. A. Abumandour *, M. Fayed Pages 298-309
    Background

    The available data is scanty about Egyptian water buffalo lips, cheeks, and palate.

    Aims

    The current investigation was focused on describing the morphology of the lip, cheek, and palate.

    Methods

    Our study included the gross, light, and electron microscopic examinations of ten heads of the Egyptian water buffalos.

    Results

    The nasolabial plate surface carried numerous scales of keratinized epithelium. Internal labial surface and labial mucocutaneous junctions were covered with stratified squamous keratinized epithelium. Two types of hair follicles in the dermis included ordinary and cavernous types characterized by cavernous space. The conical papillae on the internal aspect of the oral commissure were projected from the mucous membrane. Seromucous glands were occasionally observed under the oral mucous membrane of the commissure and gave positive PAS and AB. Conical papillae density on the inner cheek surface had some variations: the rostral part had large papillae, while the dorsal part had numerous papillae than the ventral part, the caudal part had a smaller number of papillae, while the middle part was devoid of papillae. Parotid duct opening in the buccal vestibule was without papillae. Conical papillae had two surfaces; the rostral surface was highly keratinized than the caudal one. The buccal gland was a compound tubuloacinar mixed (mucoserous) gland and mucus acini only reacted to PAS and AB. The oral surface of palatine rugae was covered with highly keratinized epithelium than the aboral surface. Palatine glands showed PAS and AB positive.

    Conclusion

    The result describes the relationship between the available food particles, environmental conditions and the lip, cheek, and palate appearance, and structure.

    Keywords: Cheek, Lip, Egyptian water buffalo, Histology, Scanning Electron Microscope
  • E. Díaz Martínez, M. D. Ayala Florenciano, A. Arencibia Espinosa, M. Soler Laguía, D. Kilroy, F. Martínez Gomariz, G. Ramírez Zarzosa * Pages 310-317
    Background

    Despite multiple studies describing accurate diagnoses using advanced neuroimaging techniques, low and mid-field magnetic resonance imaging (MRI) are still the most frequent scanners in veterinary clinics. To date, these studies in cats do not show a clear distinction of nerve centres in MRI data.

    Aims

    The objective of this study is to determine the efficacy of Mulligan histological staining as a tool in facilitating the location and identification of the main structures of the feline brain in MRI. This study aims to facilitate the interpretation of MRI obtained with these types of scanners.

    Methods

    A total of 10 feline brains were used. One specimen was used for MRI (T2 sequence using a 1.5T scanner). The other 9 brains were sectioned and stained with the three Mulligan staining techniques (Mulligan, Le Masurier and Robert).

    Results

    The uptake of stain by the grey matter in these sections allowed the determination of the location and the limits of these nervous structures within the brain. The histological location of these structures was correlated with the MRI scans, leading to the successful identification of many small, indistinct nuclei.

    Conclusion

    Mulligan staining is proposed as a tool that facilitates the location of nerve structures in comparison with data from the most frequently-used MRI scanners in veterinary clinics.

    Keywords: Feline, MRI, Mulligan staining, nervous nuclei, neuroanatomy
  • M. Gholami Ahangaran *, A. H. Moravvej, Z. Safizadeh, V. Sadeghi Nogoorani, M. Zokaei, S. O. Ghasemian Pages 318-325
    Background

    Extended spectrum beta-lactamase (ESBL) has been described in Escherichia coli strains that have been isolated from humans and animals; it has induced a main concern with antibiotic resistance in serious bacterial infections.

    Aims

    This study aimed to investigate the frequency of ESBL-producing E. coli (EPE) strains in meat and intestinal contents of turkey, and to compare the antibiotic resistance profile between EPE and non-EPE strains.

    Methods

    Totally, 70 and 110 E. coli strains were isolated from turkey meat and turkey intestinal content samples, respectively. To determine EPE strains, double disc synergy test was applied by that 20 and 22 EPE strains were finally identified in meats and intestinal contents of the turkeys, respectively. Antibiotic susceptibility was exerted using disc diffusion method. Escherichia coli isolates were then characterized for virulence genes (stx-1 and stx-2) and ESBL genes (TEM, SHV, and CTX-M).

    Results

    None of the E. coli strains harbored stx genes. The EPE strains in comparison with non-EPE strains were significantly more resistant to ciprofloxacin (47.6 vs 26.5%), tetracycline (80.9 vs 67.3%), ampicillin (47.6 vs 22.4%), penicillin (23.8 vs 10.2%), ceftazidime (57.1 vs 16.3%), ceftriaxone (38.1 vs 18.4%), and cefotaxime (47.6 vs 8.2%). The majority of EPE strains carried CTX-M gene. SHV showed the lowest frequency and it was not detected in EPE strains isolated from the intestinal contents. In this study, 75% of TEM-producing E. coli strains and 33% of SHV-producing E. coli strains were resistant to ampicillin. In addition, 41.7% of TEM-producing E. coli strains were resistant to penicillin, and 76.9% of CTX-producing E. coli were resistant to cefotaxime. Furthermore, 4.7% of EPE strains isolated from turkey meat were imipenem resistant.

    Conclusion

    The resistance to cefotaxime and imipenem in EPE strains induces a concern in growing antibiotic resistance against broad spectrum antibiotics in E. coli strains.

    Keywords: ESBL genes, ESBL-producing Escherichia coli, Turkey meat
  • M. R. Rahimi, B. Khoramian, M. Drillich, M. Azizzadeh * Pages 326-330
    Background

    The somatic cell count (SCC) of individual cow samples is a useful proxy for monitoring udder health status.

    Aims

    The present study aimed to provide updated information about udder health in Iranian Holstein dairy cattle, and to quantify the effectiveness of the mastitis control program.

    Methods

    A total of 17,990 monthly test-day records from 1,663 Holstein dairy cattle in 10 “regular” herds and 2,389 test-day records from 386 Holstein dairy cattle in 2 herds that were assigned to the 10-point mastitis control program (“controlled” herds) were included. Each test-day record comprised the date of recording, daily milk production (kg), fat and protein (%), days in milk, parity, and SCC.

    Results

    Median (Q1-Q3) SCC × 103 for “regular” and “controlled” herds were 136 (52-391) and 64 (24-204) cells/ml, respectively. Also, the percentage of records containing SCC >200,000 cells/ml (elevated SCC) for these groups were 40.3% and 25.5%, respectively. Mixed effects logistic analysis revealed that milk records from cows in the first lactation, early lactation, and with >40 kg daily milk yield had lower odds of elevated SCC. The odds of elevated SCC were lower in summer and autumn than in winter.

    Conclusion

    Host and environmental characteristics influence SCC. This should be considered for the interpretation of SCC results. Mastitis control programs can support dairy producers to reach a standard level of udder health.

    Keywords: Dairy cow, Iran, Mastitis control program, Somatic cell count, Udder health
  • H. Hosseini, S. Majidi, Z. Ziafati Kafi, R. Esmaeelzadeh Dizaji, A. Ghalyanchilangeroudi * Pages 331-336
    Background

    The chicken infectious anemia virus (CIAV) is an important pathogen that causes severe immunosuppression in young chickens.

    Aims

    The study aims to characterize the genotype and full-length sequencing of CIAV strains in Iran.

    Methods

    First, the collected thymus samples were investigated by conventional PCR for CIAV detection. Second, one of the CIAV positive samples (UT-Zahraee) was chosen for full genome sequencing.

    Results

    Throughout 2017, we detected 13 CIAVs isolated from 40 broiler flocks of different provinces of Iran. A comparison of the complete sequences of the genome and homologies of the nucleotides revealed that UT-Zahraee had a high similarity with American and Egyptian CIAV isolates. Moreover, VP1 sequence analysis showed that UT-Zahraee shared high homology with previously reported Iranian CIAV strains, Chinese, and Egyptian isolates.

    Conclusion

    This study is the first report of full genome sequencing of CIAV strain from Iran. It will be beneficial to understand better the epidemiology and molecular characteristics of CIAV circulating in Iran.

    Keywords: Chicken Infectious Anemia Virus, Full genome, Iran, Phylogenetic
  • M. Gholami Ahangaran *, M. Karimi Dehkordi, E. Miranzadeh Mahabadi, A. Ahmadi Dastgerdi Pages 337-341
    Background

    Pet birds have close contact to human and resistant bacteria can transfer from birds to intestinal flora of human.

    Aims

    This study was carried out to determine the tetracycline resistance genes in Escherichia coli strains associated with enteric problem in pet birds.

    Methods

    Totally, 295 cloacal swabs were collected from 195 healthy and 100 diarrheic pet birds in Isfahan province, Iran. The presence of E. coli was identified by conventional bacteriological, biochemical, and molecular examinations. The presence of tetracycline resistance genes (tetA, tetB, tetC, tetD, tetE, tetG, tetK, tetL, tetM, tetO, and tetS genes) were examined using three multiplex PCR.

    Results

    The results showed that 18.9% and 43% of cloacal samples of healthy and diarrheic pet birds contained E. coli, respectively. The mean percentage of E. coli isolated from cloacal samples of diarrheic birds was significantly higher than the healthy birds (46.6 vs 23.1%). In healthy birds, out of 37 E. coli isolates, 10 isolates were resistant to tetracycline, harboring tetA and tetB genes (3 tetA vs 7 tetB), but in the diarrheic birds, of 26 resistance E. coli, 11, 12, and 3 strains contained tetA (42.3%), tetB (46.15), and tetA+tetB (11.53%) genes. The percentage of tet genes were significantly higher in diarrheic birds than healthy birds (58.9 vs 24.0%).

    Conclusion

    Both resistant genes of tetA and tetB were detected in E. coli isolates that are related with efflux pump activity. These genes can be transferred between Gram-negative bacteria and they have the potential ability to be transferred to the environment and human flora.

    Keywords: Diarrhea, Escherichia coli, Pets, Tetracycline resistance
  • F. Kashi, S. A. Madani *, A. Ghalyanchilangeroudi, H. Najafi Pages 342-346
    Background

    Enteritis syndromes, also known as poult enteritis complex (PEC) with diverse etiologies, can affect turkey production. An avian coronavirus (AvCoV), turkey coronavirus (TCoV), is one of the most important viral causes of PEC in turkeys.

    Aims

    In the present study, the occurrence of PEC and the presence of AvCoV in some commercial turkey flocks were investigated.

    Methods

    PEC was diagnosed based on the history, clinical, and necropsy findings. A reverse transcriptase-polymerase chain reaction (RT-PCR) targeting the AvCoV nucleoprotein (N) gene was applied to detect the virus in the tissue samples. Cloacal swabs were collected from 11 flocks without a known history of PEC.

    Results

    PEC was diagnosed in six (16.2%) out of 37 investigated turkey flocks. The daily mortality rate in affected flocks ranged from 0.2 to 1.2%. Samples from 8 flocks out of 18 (44.4%) were positive for AvCoV. Four PEC affected flocks were positive for AvCoV. Seven positive samples were sequenced and phylogenetic analysis revealed the close relationship with previously characterized avian infectious bronchitis viruses (IBV).

    Conclusion

    The results suggested that PEC should be considered as a significant syndrome in the Iranian turkey industry. According to this preliminary study, it was shown that avian coronavirus infection is prevalent in commercial turkey farms of Iran. However, no causative association could be concluded between PEC occurrence and AvCoV infection in turkey flocks.

    Keywords: Avian coronavirus, Poult Enteritis, Turkey
  • M. Ghajari, H. Pourtaghi *, M. Lotfi Pages 347-351
    Background

    Canine parvovirus type 2 (CPV-2) causes gastroenteritis and leukopenia in dogs worldwide. They are three subtypes of CPV-2 including CPV-2a, CPV-2b, and CPV-2c. The distribution status of CPV-2 subtypes has been shown differences in many countries.

    Aims

    The aim of the present study was detection and phylogenetic analysis of different subtypes of CPV-2 circulating in two provinces of Iran, Tehran and Alborz.

    Methods

    CPV-2 was detected using 555 primer pairs in collected samples. Phylogenetic analysis of CPV-2 subtypes was done using sequencing of the partial length of VP2 gene.

    Results

    Twenty-eight CPV-2 were detected using 555 primer pair. The sequences of isolates were deposited in the GenBank database. Phylogenetic analysis revealed that all CPV-2c subtype isolates had very high sequence identity to China and Zambia that form a distinct cluster.

    Conclusion

    In conclusion, this study revealed the emergence of all CPV-2 variants in dogs in Iran. Thus, the continual monitoring of CPV-2 in domestic dogs should be further conducted on a large scale to determine the predominant variants and their distributions in the country and to follow the dynamics of CPV-2 in the Middle East region of Asia.

    Keywords: Canine parvovirus type 2, Detection, dog, Iran, Phylogenetic analysis
  • A. A. Channa, M. Tariq *, Z. A. Nizamani, N. H. Kalhoro Pages 352-355
    Background

    Avian influenza viruses (AIVs) cause significant harm to the poultry industry due to mortality as well as high morbidity along with the risk of potential zoonotic transmission to humans.

    Aims

    The study aimed to investigate the prevalence of influenza H5, H7, and H9 viruses and their co-infections in layers having respiratory distress such as sneezing, coughing, and tracheal rales.

    Methods

    Totally, 960 tracheal swabs (240 swabs in each season) were collected from 120 poultry flocks, including 10 farms per month and 8 samples per flock, located in Karachi where the outbreaks were reported. The samples were confirmed through antigen ELISA and subtyped by RT-PCR.

    Results

    Antigen ELISA revealed that the prevalence of avian influenza viruses was 26.45%; however, seasonal differences were not significant (P<0.05). RT-PCR subtyping of hemagglutinin (HA) gene revealed the higher prevalence of H9 virus (40.16%) as compared to H7 virus (5.51%) and H5 virus (4.73%). The co-infections comprised H5/H7/H9 (37.0%) and H5/H9 (12.6%).

    Conclusion

    This study shows that AI is endemic in layer farms in Karachi where the H9 subtype is predominant along with co-infections of H5/H7/H9 subtypes.

    Keywords: Avian influenza virus, Karachi, layers, Prevalence